Tinta Könyvkiadó

Leírás Részlet a könyvből Előszó

Kiss Gábor, Kohári Anna: Nyelvészeti kisszótár
2500 hagyományos és modern nyelvészeti fogalom magyarázata

Kedvezményesen megvásárolhatja webáruházunkban!
bevásárlókocsi

Kiss Gábor, Kohári Anna: Nyelvészeti kisszótár

228 oldal, A/5, puhafedeles
ISBN 9789637094132
2017

A Nyelvészeti kisszótár szótárszerű elrendezésben magyarázza a nyelvészeti szakszavakat, és egyúttal összefoglalja a modern nyelvészeti ismereteket is. Használója összegyűjtve találja meg benne a nyelvek leírásával, történetével, területi és társadalmi sokszínűségével, kommunikatív funkciójával és poétikai szerepével foglalkozó szakirodalomban előforduló szakszavakat. A magyar szótárirodalom-ban egyedülálló gazdagsággal 2500 fogalmat magyaráz, értelmez a kézikönyv. Átfogó nyelvészeti ismerettárként is használható, hiszen többek között megtalálhatók benne a következő nyelvészeti részterületek szakszavainak a magyarázatai: hangtan, szótan, mondattan, szövegtan, stilisztika, pragmatika, kommunikációelmélet. 

A szótárban a klasszikus, hagyományos nyelvszemlélet szókincse mellett fellelhetők a különböző modern nyelvészeti iskolák alapfogalmai is. 

A Nyelvészeti kisszótárt az érdeklődők széles táborának ajánljuk. Ugyanakkor jól használható az emelt szintű érettségire, egyetemi felvételire, illetve az egyetemi nyelvészeti vizsgákra való felkészülés során is. 


Az ékesszólás kiskönyvtára sorozat 51. tagja.
   
Játékok
 Nyelvi játék: Akasztófa  Nyelvi játék: Nyelvi Totó Nyelvi játék: Felelj, ha tudsz!
Ön szerint melyik három szó jellemzi a legjobban 2023-at?



szavazás
Tinta Könyvkiadó TV Tinta Könyvkiadó Twitter Tinta Könyvkiadó Instagram
A Tinta Könyvkiadó működését 2022. évben a Magyar Kultúráért Alapítvány támogatta.
Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából Az ember tragédiájának az enciklopédiája című könyv megjelentetése szakmai program megvalósítását 2023. évben a támogatta.
A magyar nyelv szerkezetének és szókincsének újszerű bemutatása szakmai program megvalósítását 2021. évben a támogatta.